MASAJ TERAPEUTIC BUCURESTI
1. In cabinetele noastre din Bucuresti (in fiecare sector) efectuam sedinte de masaj terapeutic, masaj de relaxare, anticelulitic (anti-celulita), reflexoterapie (reflexogen), masajul gravidei / bebelusului etc.
2. Toate tipurile de masaj sunt efectuate numai de catre persoane de sex feminin, in toate sediile pe care le avem in Bucuresti !
3. Pentru mai multe informatii si pentru programari va rugam sa ne contactati la tel. 031,429,50,58 ; 0722,555,112 sau 0766,735,404
Cu siguranta oricine s-a bucurat din plin de beneficiile unui masaj, efectele acestuia fiind resimtite imediat. Ne simtim mai bine, mai relaxati, suntem mai energici si avem mai multa pofta de viata.
Masajul terapeutic, una dintre procedurile de baza ale recuperarii medicale, ne induce o stare generala deosebita, ne tonifica sistemul muscular si pielea, el avand efecte benefice atat asupra sistemului imunitar, cat si asupra circulatiei, a digestiei si a tensiunii arteriale.
Spre deosebire de o sedinta de masaj obisnuit, el are efecte benefice si in tratarea diverselor sechele ale membrelor, in afectiuni ale sistemului nervos central si periferic, in reumatism, in tulburari de nutritie sau de circulatie. De asemenea, este ideal in cazul unor accidente si traumatisme, el avand un rol primordial in recuperare si redobandirea abibilitatilor.
Din fericire, in ultimii ani au fost infiintate o serie intreaga de cabinete specializate in recuperarea medicala, astfel ca acum masajul terapeutic nu mai este facut doar in statiunile balneoclimaterice sau de lux, ci si in centre medicale profesioniste, unde specialistii in domeniu le ofera pacientilor cele mai bune tratamente.
Sedintele efectuate cu regularitate, realizate de catre profesionistii in domeniu au numeroase efecte asupra organismului:
• Intensificarea circulatiei sangvine la nivelul intregului organism, ceea ce implica o functionare mai buna a organelor vitale
• Relaxarea musculara, inclusiv a muschilor suprasolicitari
• Stimularea fluxului limfatic, cu implicatii in capacitatea corpului de a reactiona in fata stimulilor toxici
• Marirea mobilitatii articulatiilor, implicit a amplitudinii miscarilor
• Oxigenarea deosebita a partilor anatomice masate
• Intensificarea circulatiei sangvine la nivelul sistemului limfatic
• Stimularea diverselor functii ale organismului si cresterea randamentului acestora
• Diminuarea considerabila a crampelor si a spasmelor diverse
• Eliminarea durerilor survenite in urma antrenamentelor intense
• Stimularea secretiei de lichid sinovial intraarticular
• Recuperari de scurta durata in urma unor accidente, traumatisme sau afectiuni
• Stimularea eliberarii de endorfine, ce amelioreaza durerile, reduc infectiile si ne induc starea de bine si relaxare
• Elasticizarea structurilor periarticulare moi
• Pregatirea organismului pentru diferite solicitari intense
• Imbunatatirea flexibilitatii
• Ameliorarea diverselor dureri cauzate de afectiuni ale coloanei vertebrale – hernia de disc, discopatii, dureri cervicale
In plus, studiile efectuate de-a lungul anilor au demonstrat faptul ca acest tip de terapie amelioreaza atat depresia cat si starile de anxietate, reducand considerabil si travaliul femeilor insarcinate.
Efectele sunt resimtite vreme indelungata, organismul fiind energizat si revigorat. Masajul practicat de un specialist duce la cresterea metabolismului, imbunatatind considerabil circulatia sangelui si capacitatea de a transporta oxigenul catre celule.
Si fluxul limbatic este marit ceea ce face ca toate celule sa primeasca o cantitate mai mare de substante nutritive, in acelasi timp fiind indepartate din organism toate impuritatile si substantele toxice. Practicat cu regularitate ne poate imbunatati considerabil calitatea somnului, redandu-ne buna dispozitie si starea de bine.
De asemenea, conbinat cu o dieta echilibrata (saraca in grasimi, cu multe fructe si legume incluse) si cu diverse exercitii fizice, masajul terapeutic ne remodeleaza conturul corpului, reducand considerabil depunerile adipoase si mentinand greutatea ideala.
Cresterea flexibilitatii musculare, detensionarea organismului, eliminarea durerilor musculare si a durerilor de cap, reducerea stresului – sunt alte beneficii de care putem profita.
Terapia prin masaj este recomandata de specialistii din lumea medicala pentru atenuarea si tratarea diverselor afectiuni cronice precum artrite, sinuzite, migrene, alergii ori leziuni sportive.
Nu va lasati pe mana oricui cand vine vorba de masaj terapeutic ! Optati pentru cabinetele specializate in recuperarea medicala, unde veti fi tratat de specialisti in domeniu !
O sedinta realizata de o persoana neintruita special in acest sens implica riscul aparitiei unor complicatii diverse, cu efecte nebanuite:
- Sangerare interna
- Leziuni ale nervilor
- Paralizie temporara
- Diverse reactii alergice la uleiuri si/sau lotiuni de masaj
Criomasajul
Este o tehnica folosita cu precadere in tratarea inflamatiilor escarelor si a edemelor post-traumatice, efectele resimite de pacient fiind deosebite.
Criomasajul implica miscari de mare finete, cu ajutorul unor bucati de gheata, pret de cateva minute. Pacientul beneficiaza de senzatia de bine (gheata induce efectul analgezic la suprafata), masajul inducand o vasoconstrictie rapida, insotita de o imbunatatire considerabila a circulatiei sangvine.
Tehnica intinderilor manuale
Se foloseste pentru recuperarea amplitudinii normale ale miscarii articulare, pentru alungirea ideala a tendoanelor si a structurii musculare.
Tehnica include intinderi pasive si active, realizate fie prin presiune manuala, fie prin folosirea propriei greutati ori a greutatilor suplimentare.
Metoda intinderilor manuale este folosita cu precadere in cazul ligamentelor, capsulelor articulare si tendoanelor afectate, dar si a contracturilor musculare.
Metoda Cyriax – masajul transversal profund
Este o metoda foarte eficienta in atenuarea si tratarea durerilor post-traumatice de la nivelul muschilor, ligamentelor si tendoanelor. Aceasta tehnica duce la cresterea circulatiei sangvine locale, fiind astfel eliminate toate substantele ce sunt responsabile de cronicizarea durerilor locale resimtite.
Prin masajul transversal profund se pot desface si toate aderentele semnalate la nivel local, refacerea ulterioara a acestora fiind destul de greoaie.
Tehnica se foloseste in cazul entorselor recente si a sechelelor dupa acestea, dar si pentru tratarea sechelelor survenite ca urmare a unor rupturi musculare. In cadrul unei sedinte de masaj terapeutic realizate prin aceasta metoda frictiunea este perpendiculara pe fibrele zonei vizate,amplitudinea miscarii este una destul de mare, manevra atingand in profunzime elementul anatomic vizat.
De mentionat ca metoda nu este indicata in diferite inflamatii ca artrite, bursite, boala Reiter, spondilita anchilozanta, psoriazis, lupus eritematos, dar nici in cazul calcificarilor periarticulare ori musculare.
28-10-14
Cabinet recuperare medicala sector 1 2 3 4 5 6 Bucuresti
El actioneaza direct asupra organismului, efectele asupra acestuia fiind multiple.
Implica miscari diverse de alunecare pe intreaga suprafata a corpului, de presare in profunzime asupra partilor vizate, de stoarcere/strangerea tesuturilor, dar si miscari ritmice asupra partilor moi cabinet masaj terapeutic spate.
Amelioreaza sau vindeca leziunile sau diversele afectiuni, el fiind indicat si in tratarea sechelelor leziunilor traumatice ale aparatului locomotor, in probleme de reumatism, in diferite tulburari de nutritie ori ale sistemului nervos.
Se stimuleaza si imbunatesc considerabil procesele de vindecare, fiind corectate sechelele si redusa perioada de convalescenta - fizioterapie sedinte masaj terapeutic la domiciliu la preturi promotionale